Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron z mięsem i kapustą to smaczne i sycące danie.

Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą

 

  • 30 dag gotowanego mięsa z kurczaka (bez kości)
  • 25-30 dag pieczarek
  • 60-70 dag kapusty białej
  • 1 cebula
  • 5-10 dag wędzonej słoniny
  • 50 dag makaronu kokardki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą
Słoninę pokroić w drobną kosteczkę, wytopić na patelni, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie wsypać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Kapustę w całości ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić, odcisnąć i bardzo drobno posiekać, dodać do cebuli. Ugotowane mięso przepuścić przez maszynkę, połączyć z kapustą. Wszystkie składniki wymieszać, przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Mieszając razem chwilę podsmażyć. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, wymieszać z oliwą, wyłożyć na talerze. Na wierzchu ułożyć porcję farszu, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać.
Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą
Posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki podsmażyć
Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą
Ugotowaną kapustę drobno posiekać a mięso zmielić w maszynce
Makaron z mięsem, pieczarkami i kapustą
Wszystko razem podsmażyć i przyprawić do smaku