Sposób przygotowania:
Makaron z miętowo-bazyliowym pesto
Starannie umyte i osuszone w suszarce do sałaty listki bazylii, kolendry i mięty wkładam do dzbanka blendera, dodaję ziarna słonecznika i przeciśnięty przez praskę czosnek i miksuję. Następnie dodaję tarty parmezan, sól i oliwę, sok z cytryny i jeszcze przez chwilę miksuję do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni, uważając, aby się nie przypaliły.
Makaron gotuję w dużej ilości osolonej wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odcedzam zachowując 1-2 łyżki wody, w której się gotował. Makaron przekładam do garnka, dodaję 2-3 łyżki miętowo - bazyliowego pesto i delikatnie mieszam. W razie potrzeby dodaję łyżkę lub dwie wody, w której gotował się makaron. Makaron rozkładam na talerze i posypuję uprażonymi orzeszkami.
Jeśli zostanie mi pesto, to przekładam je do słoiczka, powierzchnię zalewam łyżką oliwy z oliwek. Szczelnie zamknięty słoiczek przechowuję w lodówce do 2 tygodni.
Orzeszki pinii uprażyć na suchej patelni, uważając, aby się nie przypaliły.
Makaron gotuję w dużej ilości osolonej wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odcedzam zachowując 1-2 łyżki wody, w której się gotował. Makaron przekładam do garnka, dodaję 2-3 łyżki miętowo - bazyliowego pesto i delikatnie mieszam. W razie potrzeby dodaję łyżkę lub dwie wody, w której gotował się makaron. Makaron rozkładam na talerze i posypuję uprażonymi orzeszkami.
Jeśli zostanie mi pesto, to przekładam je do słoiczka, powierzchnię zalewam łyżką oliwy z oliwek. Szczelnie zamknięty słoiczek przechowuję w lodówce do 2 tygodni.
przejs
anemon
Proszę bardzo, cieszę się, że mogłam pomóc i mam nadzieję, że będzie Ci smakowało.