marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Makaron z naleśników do zupy owocowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

U mnie zupa owocowa musi być z takim makaronem

Makaron z naleśników do zupy owocowej

Składniki:

Makaron z naleśników do zupy owocowej

 

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka wody mineralnej gazowanej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • tłuszcz do smarowania patelni

 

Sposób przygotowania:

Makaron z naleśników do zupy owocowej
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninką albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Ostudzić naleśniki . Pokroić w paski ( każdy naleśnik na 4-5 ) , ułożyć paski jeden na drugim i pociąć na szeroki makaron ( tak po 0,5 cm ) .
Przed podaniem nakładać na talerze porcję makaronu i zalewać zupą .

Tagi:

jajko jajka