Sposób przygotowania:
Makaron z naleśników do zupy owocowej
Zmiksować mąkę , wodę, mleko, jajka i szczypta soli .Odstawić ciasto na 15 minut. Rozgrzać patelnię i potem posmarować albo słoninką albo olejem. Na natłuszczoną patelnie wlewać porcję ciasta ( na średnia patelnię nalewa się 1/2 wazowej łyżki do zupy - ale to trzeba sprawdzić ). Smażyć naleśniki po jednej i po drugiej stronie .
Ostudzić naleśniki . Pokroić w paski ( każdy naleśnik na 4-5 ) , ułożyć paski jeden na drugim i pociąć na szeroki makaron ( tak po 0,5 cm ) .
Przed podaniem nakładać na talerze porcję makaronu i zalewać zupą .
Ostudzić naleśniki . Pokroić w paski ( każdy naleśnik na 4-5 ) , ułożyć paski jeden na drugim i pociąć na szeroki makaron ( tak po 0,5 cm ) .
Przed podaniem nakładać na talerze porcję makaronu i zalewać zupą .