Sposób przygotowania:
Naleśniki z mięsemI
Sposób przygotowania naleśników:
1. Do miski wsypuję mąkę, sól, wbijam jajko, wlewam wodę i mieszając wlewam mleko.
2. Ciasto wylewam partiami na rozgrzanym olej, smażę naleśniki.
II
Sposób przygotowania farszu:
1. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso mielone, doprawiam solą oraz papryką ostrą.
2. Kapustę drobno kroję, przekładam do mięsa.
3. Następnie wlewam pomidory z puszki, sos sojowy, wszystko smażę około 20 minut.
III
Sposób składania:
1. Na środek każdego naleśnika, nakładam farsz. Ciasto zwijam w kopertki, układam w naczyniu żaroodpornym.
IV
2. Majonez mieszam z ketchupem, smaruję wierzch naleśników.
3. Na koniec układam na sosie po plasterku sera żółtego i plasterku pomidora.
4. Naleśniki zapiekam w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
V
5. Naleśniki gotowe.
6. Smacznego.