iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaron z parmezanem i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna syta kolacja dla całej rodziny

Makaron  z parmezanem i warzywami

Składniki:

Makaron z parmezanem i warzywami

 

  • 1 szkl Makaron razowy,
  • 2 łyżki parmezan starty,
  • 1/2 szt cukinia,
  • 1/2 szt cebula biała,
  • 2 szt ogórek / korniszony,
  • 1 szt ogórek zielony,
  • 1 szt pomidor,
  • 3 łyżki Pomidory krojone z puszki,
  • zioła prowansalkie Prymat,
  • natka pietruszki,
  • 1/2 szt Kukurydza z Puszki,
  • Sól,
  • pieprz biały Prymat,
  • oliwa

 

Sposób przygotowania:

Makaron z parmezanem i warzywami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie .Gdy będzie gotowy -uwaga ,żeby nie był zamiękki -odcedzamy . Na patelni na oliwie smażymy pokrojoną cebulę ,cukinie dobrze umytą -nie obieramy z skórki pokrojoną w plasterki i pokrojonego pomidora . Dodajemy makaron i 3 łyżki pokrojonych pomidorów z puszki .Doprawiamy ziołami prowansalskimi .Smażymy ,dusimy aż woda z pomidorów odparuje . Dodajemy pokrojone ogórki kiszone i pokrojonego obranego ogórka zielonego .dodajemy odsączona kukurydzę. .Doprawiamy solą i pieprzem . Dodajemy starty parmezan .Ozdabiamy swieżą natką pietruszki