MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowy i szybki obiad z makaronu pełonziarnistego.

Makaron z pesto

Składniki:

Makaron z pesto

 

  • 200 g zielonej fasolki
  • pęczek bazylii
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 dag orzeszków pinii
  • 50 ml oliwy
  • 1,5 łyżki startego parmezanu
  • sól, pieprz
  • makaron rurki pełnoziarnisty

Sposób przygotowania:

Makaron z pesto
Zrobić sos pesto. Bazylię umyć, osuszyć, listki oberwać i zmiksować razem z orzeszkami pinii i czosnkiem. Dodać parmezan, szczyptę soli i pieprz, wymieszać. Ucierając powoli dolewać oliwę, aż powstanie gęsty, gładki sos. Makaron ugotować al dente. Fasolkę ugotować w osolonej wodzie tak aby pozostała jędrna. Makaron i fasolkę odcedzić, osączyć, wymieszać z pesto. Przybrać listkami bazylii i posypać tartym parmezanem.Smacznego.

Tagi:

makaron