Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem, serem feta i filetem
1. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na głębokiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wrzucamy czosnek i chwilę przesmażamy często mieszając i uważając, żeby za mocno go nie przypiec, bo będzie gorzki. Następnie dodajemy szpinak i chwilę przesmażamy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy ser feta i mieszamy aż się rozpuści, dodajemy również przyprawy.
2. Filet z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w paseczki i obtaczamy w przyprawie do kurczaka, następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Gotowy przekładamy do szpinaku i mieszamy.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy, gorący przekładamy do szpinaku i dokładnie mieszamy.
4. Podajemy i smacznego życzę.
2. Filet z kurczaka oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, kroimy w paseczki i obtaczamy w przyprawie do kurczaka, następnie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości i zrumienienia. Gotowy przekładamy do szpinaku i mieszamy.
3. Makaron gotujemy w osolonej wodzie do miękkości i odcedzamy, gorący przekładamy do szpinaku i dokładnie mieszamy.
4. Podajemy i smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)