zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Makaron z pikantną potrawką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

szybkie danko na ostro........

Makaron z pikantną potrawką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z pikantną potrawką

 

  • 500 g kolorowego makaronu wstążki
  • ( woda, sól i olej do makaronu )
  • 1 cebula
  • 150 g mini chorizo
  • 1 czerwona papryka
  • 1 szk kalarepy ( ja użyłam mrożonej pokrojonej w kostkę )
  • 1 szk kurek ( blanszowane i zamrożone )
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 szk bulionu warzywnego
  • Do smaku :
  • sól
  • pieprz kolorowy
  • maggi
  • chili
  • mix chili scoth bonet
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej.

Sposób przygotowania:

Makaron z pikantną potrawką
Nastawić wodę do ugotowania makaronu i ugotować go all dente po czym odcedzić. Na patelni rozgrzać olej. Cebule obrać, opłukać, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć cebulę, następnie dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz kalarepę i kurki. Dodać wszystkie przyprawy i chwilę smażyć. Chorizo pokroić ukośnie w plasterki i dodać na patelnię. Podlać bulionem i dusić około 5 minut. Na koniec mąkę ziemniaczaną rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z ugotowanym makaronem.
Makaron z pikantną potrawką
na oleju podsmażyć cebulę i następnie paprykę
Makaron z pikantną potrawką
dodać kalarepę potem kurki i pokrojone chorizo
Makaron z pikantną potrawką
potrawkę poddusić z bulionem i na koniec zagęścić mąką ziemniaczaną

Tagi:

makaron