Sposób przygotowania:
Makaron z pomidorami i tofu wędzonym
1. Tofu rozdrabniamy w miseczce widelcem oprószamy ziołami i przyprawami i odstawiamy na czas przygotowania pozostałych składników.
2. Czosnek obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni lub w garnku, uważamy żeby za mocno nie przypiec, bo będzie gorzki. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i wraz z tofu dodajemy do pomidorów. Mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Danie podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Czosnek obieramy i drobno kroimy, przesmażamy na rozgrzanym oleju na głębokiej patelni lub w garnku, uważamy żeby za mocno nie przypiec, bo będzie gorzki. Dodajemy pomidory z puszki i dusimy do miękkości i odparowania całego płynu.
3. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Ugotowany odcedzamy i wraz z tofu dodajemy do pomidorów. Mieszamy i przyprawiamy do smaku ziołami i przyprawami.
4. Danie podajemy gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.