katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Makaron z pulpetami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pożywne danie, makaron i mięso w jednym.

Makaron z pulpetami

Składniki:

Makaron z pulpetami

 

  • MAKARON TAGIATELLE,
  • 300 g mięso mielone wieprzowe,
  • koperek,
  • 1 szt jajko,
  • 1/2 szt bułka czerstwa,
  • płatki jęczmienne,
  • mąka,
  • sos boloński

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pulpetami
Bułkę zamoczoną w mleku i odciśniętą, dodać do mięsa i wymieszać. Następnie dodać posiekany koperek, jajko i zrobić masę. Dosypać płatki lub mąkę, aby wyszła gęsta masa. Tworzyć małe kuleczki, smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, wyjąć, dodać do sosu i dusić razem 10 minut. Makaron ugotować al dente, polać sosem z pulpetami, posypać żółtym serem.