Sposób przygotowania:
Placuszki jabłkowe
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, pudrem cukrem.
Do białek wsypać przesianą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wlać mleko, mikserem połączyć składniki.
Dodać do ciasta pokrojone jabłka, wymieszać.
Na gorącym "głębokim"oleju smażyć z każdej strony około 3 minuty złociste placuszki, odkładać na ręcznik papierowy, można posypać cukrem pudrem.
Do białek wsypać przesianą mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, dodać żółtka, wlać mleko, mikserem połączyć składniki.
Dodać do ciasta pokrojone jabłka, wymieszać.
Na gorącym "głębokim"oleju smażyć z każdej strony około 3 minuty złociste placuszki, odkładać na ręcznik papierowy, można posypać cukrem pudrem.