Sposób przygotowania:
Pulpeciki meksykańskie z cynamonem
W misce umieścić mięso, które należy dokładnie połączyć z jajkiem i wszystkimi przyprawami (mięso warto na kilka minut odstawić do przegryzienia się smaków, lecz jeśli nie macie za dużo czasu można to pominąć). Nabierać niewielkie porcje mięsa i formować w dłoniach kulki. Każdego pulpeta obtoczyć w mące - należy usunąć jej nadmiar, pulpety muszą być delikatnie oprószone mąką. W średniej wielkość garnku (takim, by wszystkie pulpety się zmieściły) doprowadzić do wrzenia wodę, lekko ją osolić. Pulpety wrzucać na wrzątek pojedynczo. Poczekać, aż woda ponownie zawrze – od tego momentu gotować pulpeciki przez 10-15 minut, co jakiś czas mieszając. Polecam podawać je w towarzystwie ryżu, lub makaronu z sosem meksykańskim.