Sposób przygotowania:
Makaron z rzeżuchą i serem
Makaron gotuję w dużej ilości osolonej wody zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Odcedzam na durszlaku..
Boczek kroję w drobną kostkę, wysmażam. Wyjmuję skwarki, a do pozostałego na patelni tłuszczu dodać łyżkę masła i pokrojoną w kostkę cebulę i szczyptę cukru. Duszę do miękkości. Dodaję wysmażone skwarki z boczku, doprawiam solą, pieprzem, mieszam i przez chwilę razem podgrzewam.
Do rondla z boczkiem przekładam odcedzony makaron, delikatnie mieszam. Podaję posypany pokruszonym twarogiem i rzeżuchą.
Boczek kroję w drobną kostkę, wysmażam. Wyjmuję skwarki, a do pozostałego na patelni tłuszczu dodać łyżkę masła i pokrojoną w kostkę cebulę i szczyptę cukru. Duszę do miękkości. Dodaję wysmażone skwarki z boczku, doprawiam solą, pieprzem, mieszam i przez chwilę razem podgrzewam.
Do rondla z boczkiem przekładam odcedzony makaron, delikatnie mieszam. Podaję posypany pokruszonym twarogiem i rzeżuchą.