Sposób przygotowania:
Makaron z serkiem i skwarkami Dorci
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie, odcedzamy przelewamy gorącą woda.W czasie gdy makaron się gotuje kroimy cebule w pól talarki lub kostkę , boczek w kostkę ,na patelnie wlewamy olej,wrzucamy boczek i cebule ,razem podsmażamy aż cebula będzie złocista..a z boczku powstaną pyszne skwarki..Na ogrzany talerz wykładamy ugotowany makaron,na to wykładamy łyżką z patelni podsmażoneboczek i cebule ,następnie nakładamy kilka porcji serka homogenizowanego i sypiemy szczypiorkiem, całość posypujemy pieprzem , można posolić aczkolwiek radze uważać gdyż sol zawarta jest w boczku...Do tego proponuje np sok z marchewki lub kompot i obiad gotowy. Smacznego.
pepsicOLA
Dorcia
Tu gdzie mieszkam nie ma niestety "naszego" twarogu wiec trzeba sobie radzic:) Pozdrawiam...
Bo