Sposób przygotowania:
Makaron z siekanym udkiem i ostrym sosem
Makaron ugotować do miękkości i lekko przelać zimną woda. Odłożyć na bok. Z udek ściągnąć skórę, oddzielić mięso od kości i drobno je posiekać. Na patelni rozgrzać olej wrzucić przyprawa do gulaszu i lekko podsmażyć. Dodać mięso i smażyć do miękkości. W między czasie paprykę pokroić w małą kostkę i dodać na patelnię razem z oregano. Smażyć około 3-4 minut. Przełożyć na talerz za pomocą łyżki wazowej a tłuszcz zostawić. Sos: Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać mąkę i szybko ją wymieszać. Wlać wodę i zagotować.Dodać koncentrat, sos chili i tabasco, wymieszać. Zagotować i gotować około 2 minuty. Wykonanie: Patelnię rozgrzać i wrzucić makaron. Następnie dodać mięso i przykryć pokrywką, smażyć około 2-3 minuty. Dodać starty ser i smażyć aż się ser roztopi.Sos rozgrzać. Na talerze położyć makaron, polać sosem a resztę sosu przelać do sosjerki i podać do obiadu. Smacznego!