Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Makaron z sosem grzybowym (pieczarkowym)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Proste danie dla miłośników pieczarek...

Makaron z sosem grzybowym (pieczarkowym)

Składniki:

Makaron z sosem grzybowym (pieczarkowym)

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem grzybowym (pieczarkowym)
Cebulę i dymkę obrać, umyć, drobno pokroić. Pieczarki
oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Poddusić z cebulą.
Zalać wywarem, dodać śmietanę i mleko, przyprawić solą
i pieprzem. Gotować na małym ogniu 5 minut.
Zagęścić mąką lub zasmażką. Gotować jeszcze 2
minuty. Wstążki ugotować w dużej iloci osolonej wody.
Odcedzić. Rozłożyć na talerze. Polać sosem
grzybowym. Posypać drobno pokrojonym
szczypiorkiem.

Tagi:

makaron