Sposób przygotowania:
Makaron z sosem grzybowym (pieczarkowym)
Cebulę i dymkę obrać, umyć, drobno pokroić. Pieczarki
oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Poddusić z cebulą.
Zalać wywarem, dodać śmietanę i mleko, przyprawić solą
i pieprzem. Gotować na małym ogniu 5 minut.
Zagęścić mąką lub zasmażką. Gotować jeszcze 2
minuty. Wstążki ugotować w dużej iloci osolonej wody.
Odcedzić. Rozłożyć na talerze. Polać sosem
grzybowym. Posypać drobno pokrojonym
szczypiorkiem.
oczyścić, umyć i pokroić w plasterki. Poddusić z cebulą.
Zalać wywarem, dodać śmietanę i mleko, przyprawić solą
i pieprzem. Gotować na małym ogniu 5 minut.
Zagęścić mąką lub zasmażką. Gotować jeszcze 2
minuty. Wstążki ugotować w dużej iloci osolonej wody.
Odcedzić. Rozłożyć na talerze. Polać sosem
grzybowym. Posypać drobno pokrojonym
szczypiorkiem.