Sposób przygotowania:
Makaron z sosem kaparowo-pomidorowym
Makaron ugotowałam al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mięso umyłam, osuszyłam i pokroiłam w kawałki (ok. 3x2 cm). Składniki marynaty wymieszałam i włożyłam do niej piersi kurczaka, wymieszałam wcierając przyprawy w mięso. Odstawiłam na godzinę. Suszone pomidory pokroiłam drobniutko, a ząbek czosnku przecisnęłam przez praskę. W rondlu rozgrzałam 2 łyżki oleju z zalewy pomidorów, wrzuciłam pomidory i czosnek, podsmażyłam mieszając. Po minucie dodałam kapary i wlałam wino. W tym czasie położyłam kawałki kurczaka na rozgrzanej patelni grillowej. Gdy wino się zredukowało dodałam śmietanę i dusiłam całość przez 3 minuty. Po tym czasie wyłączyłam palnik, wrzuciłam szpinak i wmieszałam go w sos. Następnie do sosu dodałam ugotowany makaron i wymieszałam całość. Na talerzach ułożyłam sałatę i porcje makaronu z sosem. Na makaronie ułożyłam usmażone na patelni grillowej kawałki kurczaka a całość posypałam serem.