Sposób przygotowania:
Makaron z sosem serowym i tymiankiem
Makaron gniazdka z semoliną należy ugotować al dente w osolonej wodzie (gdyż będziemy go jeszcze lekko podgrzewać z sosem). Mięso wieprzowe pokroić w kostkę i zmielić w szatkownicy Triblada, w tej samej szatkownicy posiekać cebulę. Na głębokiej patelni podsmażyć zmielone mięso doprawione solą ziołową i młotkowanym pieprzem, dodać poszatkowaną cebulę, podsmażyć dalej aż cebulka się lekko zrumieni. Ser mozzarella pokroić w kostkę i dodać do mięsa, wycisnąć również całe opakowanie serka topionego, dodać łyżeczkę suszonych pomidorów, podlać wrząca wodą i dusić aż mięso będzie odpowiednio miękkie a sery sie rozpuszczą i zagęszczą danie. Dodać do sosu jeszcze śmietanę, doprawić odrobiną pieprzu i soli ziołowej. Podgrzać na małym ogniu cały czas mieszając, aż powstanie gładki sos. Przełożyć na patelnię ugotowany makaron, wymieszać go z sosem , lekko podgrzać i wyłożyć na talerze, posypać całość świeżymi listkami cytrynowego tymianku.