Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pomidorowym i wędzonym radamerem
Makaron wrzucić do rondla z wrzącą wodą i gotować do momentu aż będzie al dente.Odcedzić trzymać w ciepłym miejscu. Filet z kurczaka umyć pokroić na paseczki lub w kostkę oprószyć przyprawą meksykańską wymieszaną z olejem ryżowym,odstawić na 20 minut.Po czym smażyć w rondlu pod przykryciem,cebulę i paprykę obrać pokroić w kostkę dodać do duszącego się miesa i podsmażać około 7 minut.Po tym czasie wlać pomidory z puszki,doprowadzić do wrzenia mieszając,aż sos zacznie gęstnieć,doprawić do smaku bazylią solą oraz pieprzem.Gotowy sos zaciagnać śmietaną. Makaron wyłożyc na talerze,polać sosem posypać startym radamerem,udekorowac natką pietruszki i podawać gorace. Smacznego ...