Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pomidorowym
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Ugotowany makaron wylewamy na cedzak, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Następnie przygotowujemy sos: kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku na rozgrzanym tłuszczu (margarynie). Do podsmażonej kiełbasy dolewamy szklankę wody, dodajemy kostkę rosołową i całość zagotowujemy. Sos boloński amino rozpuszczamy w połowie szklanki wody i wlewamy do garnka z kiełbasą, po czym doprowadzamy całość do wrzenia. Aby sos był gęstszy i miał bardziej wyrazisty smak możemy dodać koncentrat pomidorowy i śmietanę ( śmietanę można wymieszać z mąką ). Na końcu przyprawiamy pieprzem, solą i ostrą papryką. Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem.