Sposób przygotowania:
Makaron z sosem serowym
Makaron ugotować wg przepisu z opakowania – al dente.
Bulion wlać do garnka, postawić na ogniu, dodać serki, rozgotować je. Zdjąć z ognia. Dodać 3-4 łyżki śmietany (jeżeli sos byłby za rzadki – można zagęścić odrobiną mąki z wodą) oraz 2 szczypty ziół prowansalskich.
Szynkę pokroić w kwadraciki, podsmażyć na patelni. Dodać do gotowego sosu.
Przełożyć odsączony makaron na patelnie, zalać sosem i chwilę podsmażyć. Udekorować natką pietruszki.
Bulion wlać do garnka, postawić na ogniu, dodać serki, rozgotować je. Zdjąć z ognia. Dodać 3-4 łyżki śmietany (jeżeli sos byłby za rzadki – można zagęścić odrobiną mąki z wodą) oraz 2 szczypty ziół prowansalskich.
Szynkę pokroić w kwadraciki, podsmażyć na patelni. Dodać do gotowego sosu.
Przełożyć odsączony makaron na patelnie, zalać sosem i chwilę podsmażyć. Udekorować natką pietruszki.