Sposób przygotowania:
Makaron z suszonymi pomidorami
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej. Cebulę kroimy w kostkę, czosnek w plasterki. Podsmażamy na oleju, ale uważamy, aby się nie przypiekł - inaczej czosnek zrobi się gorzki. Pomidory kroimy w paseczki, wrzucamy na patelnię, jeśli fasolkę kroimy na pół i również wrzucamy na patelnię. Wszystko razem smażymy do miękkości. Kiedy fasolka zmięknie, dodajemy serek topiony i koncentrat pomidorowy, można dolać nieco wody dla lepszego wymieszania składników. Doprawiamy solą i pieprzem, ewentualnie ulubionymi ziołami, ale trzeba uważać, aby z nimi nie przesadzić, ponieważ potrawa sama w sobie jest bardzo aromatyczna. Kiedy makaron będzie gotowy, wrzucamy go na patelnię i wszystko razem dokładnie mieszamy. Podajemy gorące. Smacznego!
edem