Sposób przygotowania:
Makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami
Makaron wrzucamy do wrzącej, posolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy.
Pokrojony w kostkę lub paseczki boczek podsmażamy przez chwilę w rondlu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmażamy, aż stanie się szklista.
Dodajemy śmietanę oraz suszone pomidory pokrojone w kostkę. Dusimy 3 minuty.
Dodajemy posiekaną bazylię oraz ugotowany makaron. Mieszamy i doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Podajemy z kiełkami oraz parmezanem startym na tarce.
Pokrojony w kostkę lub paseczki boczek podsmażamy przez chwilę w rondlu. Gdy wytopi się trochę tłuszczu, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Podsmażamy, aż stanie się szklista.
Dodajemy śmietanę oraz suszone pomidory pokrojone w kostkę. Dusimy 3 minuty.
Dodajemy posiekaną bazylię oraz ugotowany makaron. Mieszamy i doprawiamy do smaku dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Podajemy z kiełkami oraz parmezanem startym na tarce.