Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i pomidorkamiETAP 1:
Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie z 1 łyżka oleju.
ETAP 2:
Na patelnie wlać olej, rozgrzać i wrzucić drobno pokrojoną cebulę i czosnek przeciśnięty przez praskę, delikatnie zeszklić. Następnie dodać pokrojone w czwórki pomidorki koktajlowe i jeszcze chwilę smażyć.
ETAP 3:
Następnie dodać pokrojony w kostkę ser camembert. Gdy ser zacznie się topić, wrzucić tuńczyka i smażyć około 2 min ciągle mieszając. Po tym czasie wlać śmietanką i zagotować nadal mieszając.
ETAP 4:
Po koniec smażenia dodać posiekaną natkę z pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
ETAP 5:
Makaron rozłożyć na talerze i polać sosem.