Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Makaron z tuńczykiem i pieruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybki sposób na smaczny nie tylko piątkowy obiad!

Makaron z tuńczykiem i pieruszką

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i pieruszką

 

  • SKŁADNIKI :

 

  • makaron Casarecce ( lub penne ) - 400 g

 

  • tuńczyk w oleju - 300 g

 

  • papryczka piri - piri - 2 szt

 

 

  • pietruszka ( nać ) - duży pęczek

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i pieruszką
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron Casarecce gotujemy al dente w osolonej wodzie. W trakcie gotowania makaronu odsączamy olej z tuńczyka , wlewamy go do rondla. Dodajemy posiekaną papryczkę papryczki piri - piri i posiekany czosnek. Chwilę razem podgrzewamy na wolnym ogniu. Zdejmujemy z palnika i dodajemy tuńczyka ( podzielonego widelcem ) , mieszamy. Dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem , odrobiną soli i dokładnie i delikatnie mieszamy. Podajemy natychmiast gorące! Smacznego!

Tagi:

makaron