Sposób przygotowania:
Makaron z warzywamiETAP 1:
Marchewkę ugotować ze skórką. Obrać i pokroić w kostkę. Fasolę czerwoną odcedzić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oleju. Wrzucić cebulę z czosnkiem i zeszklić. Dodać pokrojoną w paseczki paprykę czerwoną. Smażyć pod przykryciem, aż zmięknie.
Dodać pokrojonego na kawałki pora, marchewkę i fasolę. Wymieszać i przesmażyć. Przyprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą w proszku oraz przyprawą włoską. Wymieszać.
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i pozostawić w garnku. Dodać usmażone warzywa i dokładnie wymieszać.
Wykładać na talerze. Można posypać startym żółtym serem.