Sposób przygotowania:
makaron z warzywami
Plasterki boczku usmażyć na patelni (można dodać 1 łyżeczkę masła). Uważać żeby nie przypalić.
Następnie dodać ugniecione ząbki czosnku, smażyć bardzo krótko.
Do tak przygotowanego boczku dodajemy pora i marchewkę gotujemy z 0,5 szkl. wody około 20 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Śmietanę mieszamy z odrobiną wody i wylewamy do sosu. Pozostawiamy chwilę do zagotowania
Makaron gotujemy wg przepisu ok. 8-10 min.
Mieszamy makaron z sosem.
Wykładamy na talerze po wierzchu posypujemy serem.
Następnie dodać ugniecione ząbki czosnku, smażyć bardzo krótko.
Do tak przygotowanego boczku dodajemy pora i marchewkę gotujemy z 0,5 szkl. wody około 20 min. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Śmietanę mieszamy z odrobiną wody i wylewamy do sosu. Pozostawiamy chwilę do zagotowania
Makaron gotujemy wg przepisu ok. 8-10 min.
Mieszamy makaron z sosem.
Wykładamy na talerze po wierzchu posypujemy serem.