Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaron z warzywami zazwyczaj podaję polany ketchupem

Makaron z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 20 dag makaron nitki gotowany,
  • 2 szt filet z kurczaka,
  • 3 szt marchew gotowana,
  • 1 szt brokuł,
  • 4 łyżki oliwa,
  • do smaku ketchup,
  • 1 łyżeczka przyprawa do gyrosa,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz biały

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gyrosa, wymieszać z oliwą i pozostawić w chłodnym miejscy na 2 godz. Następnie razem z oliwą włożyć na patelnię, zrumienić. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Ugotowaną marchew pokroić w słupki. Do rondla włożyć Makarom, marchew, podzielony na różyczki brokuł, mięso wraz z oliwą, oprószyć solą i pieprzem, delikatnie przemieszać, podgrzać w gorącym piekarniku. Wykładać na talerze.
Makaron z warzywami
Etap 1
Makaron z warzywami
Etap 2