Sposób przygotowania:
Makaron z wątróbką i fasoląETAP 1
Fasolkę myjemy, usuwamy końcówki, przekrawamy na połowę i gotujemy do miękkości. Ugotowaną odcedzamy.
ETAP 2
Wątróbkę przepłukujemy i osuszamy.
ETAP 3
Cebulę obieramy, przekrawamy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie rumienimy na oleju. Do miękkiej dodajemy wątróbkę. Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem i smażymy do momentu jak wątróbka będzie gotowa.
ETAP 4
Między czasie makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowe odcedzamy
ETAP 5
Pod koniec smażenia do wątróbki dodajemy fasolkę. Gdy fasolka połączy się z wątróbką dodajemy makaron i natkę pietruszki. Całość dokładnie mieszamy, ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło.