Sposób przygotowania:
Francuskie koszyczki z rabarbarem w konfiturze1.
Przygotowałam rabarbar, który umyłam, obrałam i pokroiłam na mniejsze kawałki. Następnie wymieszałam z cukrem w misce.
2.
Teraz przygotowałam foremki silikonowe oraz ciasto francuskie pocięłam radełkiem na w miarę równie kwadraty.
3.
Każdą foremkę silikonową wylepiłam dokładnie ciastem francuskim.
4.
Rabarbar odsączyłam z nadmiaru soku, przekładając go do kolejnej miski. Dodałam teraz konfiturę z czarnej porzeczki i dokładnie wymieszałam.
5.
Teraz każdą foremkę wylepioną ciastem napełniłam rabarbarem z konfiturą. Do każdej foremki wycięłam ucho z ciasto francuskiego, które dolepiłam.
6.
Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i kiedy osiągnął swoją temperaturę to włożyłam foremki z ciastem na czas 15 - 20 minut.
7.
Kiedy koszyczki były już upieczone to pozostawiłam je przez jakiś czas w piekarniku, do lekkiego ostygnięcia.
8.
Smacznego !