Sposób przygotowania:
Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym
1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam wątróbkę razem z cebulą.
2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam.
3. Ugotowany makaron dodaję do podsmażonej wątróbki. Mieszam.
4. Do wątróbki i makaronu dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Mieszam i duszę około 5 minut.
5. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam.
3. Ugotowany makaron dodaję do podsmażonej wątróbki. Mieszam.
4. Do wątróbki i makaronu dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Mieszam i duszę około 5 minut.
5. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Magdalena88
Marika-