Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Doskonała propozycja obiadowa dla całej rodziny. Potrawa do przygotowania w kilkanaście minut. Polecam!!!

Makaron z wątróbką w sosie  pomidorowym

Składniki:

Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym

 

  • 300 g wątróbki z kurczaka,
  • 200 g makaronu świderki,
  • 1 cebula
  • 2 pomidory,
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • szczypta bazylii,
  • szczypta oregano,
  • szczypta soli,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu.
  • 6 łyżek oliwy

Sposób przygotowania:

Makaron z wątróbką w sosie pomidorowym
1. Wątróbkę oczyszczam z błonek. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam wątróbkę razem z cebulą.

2. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam.

3. Ugotowany makaron dodaję do podsmażonej wątróbki. Mieszam.

4. Do wątróbki i makaronu dodaję obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz koncentrat. Mieszam i duszę około 5 minut.

5. Potrawę doprawiam do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.



Tagi:

pomidory