Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z jajkiem i kalerosse
Do garnka wlewamy bulion drobiowy. Dodajemy liście laurowe i ziarna ziela angielskiego.
Pora kroimy w kółeczka.Ziemniaki, marchewkę, seler i por obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorup.
Do gotującego się wywaru wkładamy pokrojone warzywa. Dokładamy mrożoną fasolkę szparagową, kalerosse, brukselkę ,różyczki kalafiora i związaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku.
Na końcu gdy warzywa są już miękkie zupę zaciągamy zahartowana z kilkoma łyżkami wywaru śmietaną.
Podajemy z ugotowanymi połówkami jajka.
Pora kroimy w kółeczka.Ziemniaki, marchewkę, seler i por obieramy i kroimy w kosteczkę. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorup.
Do gotującego się wywaru wkładamy pokrojone warzywa. Dokładamy mrożoną fasolkę szparagową, kalerosse, brukselkę ,różyczki kalafiora i związaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i liściem lubczyku.
Na końcu gdy warzywa są już miękkie zupę zaciągamy zahartowana z kilkoma łyżkami wywaru śmietaną.
Podajemy z ugotowanymi połówkami jajka.