paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Makaron z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wątróbka drobiowa podana z makaronem pomidorkami koktajlowymi oraz rukolą. Całość razem smażona na patelni.

Makaron z wątróbką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z wątróbką

 

  • makaron spaghetti 15 dag
  • cebula czerwona 2 małe sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • bazylia do smaku
  • margaryna 0,5 kostki
  • mąka do panierowania
  • pomidorki koktajlowe 20 dag
  • rukola 2 garście
  • wątróbka drobiowa 40 dag

Sposób przygotowania:

Makaron z wątróbką
Oczyszczoną i pozbawioną flaczków wątróbkę wypłukać. Obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron do smaku dodać sól. Dodać masło i pokrojoną w talarki cebulkę. Przykryć i dusić około 5 minut na małym ogniu. Pomidorki i rukole opłukać. Do wątróbki dodać pomidorki i do smaku bazylię. Smażyć aż pomidorki zaczną pękać wtedy dodać rukolę, wymieszać. Całość smażyć jeszcze około 1 minuty doprawiając do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, wycedzić, rozłożyć na talerze. Na makron wyłożyć wątróbkę z pomidorkami i rukolą.
Makaron z wątróbką
Obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron do smaku dodać sól.
Makaron z wątróbką
Dodać masło i pokrojoną w talarki cebulkę. Przykryć i dusić około 5 minut na małym ogniu.
Makaron z wątróbką
Do wątróbki dodać pomidorki i do smaku bazylię.
Makaron z wątróbką
Smażyć aż pomidorki zaczną pękać wtedy dodać rukolę, wymieszać.

Tagi:

makaron