Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron z wątróbkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wątróbkę podaję także z makaronem i dodatkiem warzyw

Makaron z wątróbkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z wątróbkami

 

  • 30 dag makaron,
  • 40 dag wątróbki,
  • 4 szt papryka konserwowa,
  • 20 dag pieczarki,
  • 2 łyżki szczypior,
  • 2 łyżki oliwa,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Makaron z wątróbkami
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Wątróbkę umyć oczyścić z żył, pokroić na kawałki. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć wątróbki i pokrojone pieczarki, dusić pod przykryciem. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Dodać pokrojoną paprykę, szczypior, połączyć z makaronem, wymieszać.
Makaron z wątróbkami
Etap 1
Makaron z wątróbkami
Etap 2