monim

monim

Starszy Kucharz
[Przepisów: 14]

Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne spaghetti z wątróbką smażoną z pieczarkami i cebulką w sosie serowym z owocem granatu. Świetne połączenie smaków!

Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

Składniki:

Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym

 

  • 180 g makaronu spaghetti
  • 125 ml śmietanki kremówki
  • 1 średnia cebula
  • 8 pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g parmezanu startego
  • 250 dkg wątróbki drobiowej
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła
  • pół owocu granatu

 

Sposób przygotowania:

Spaghetti z wątróbką i granatem w sosie serowym
Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i pokroić. W garnku zagotować osoloną wodę i do wrzącej wody z dodatkiem oleju wrzucić makaron i gotować zgodnie z informacją na opakowaniu. W czasie, kiedy makaron będzie się gotował, pokroić pieczarki i cebulę, na rozgrzanym maśle podsmażyć pieczarki, cebulę a po minutach dorzucić do nich oprószoną mąką wątróbkę, sól,pieprz i pietruszkę. Smażyć przez minutę z każdej strony. W osobnym garnuszku podgrzewamy śmietanę i dodajemy do niej parmezan cały czas mieszając do momentu aż uzyskamy jednolitą konsystencję, Makaron przekładamy na talerze, na to sos, wątróbka z cebulką i pieczarkami i na koniec ziarenka granatu. Smacznego! :) 

Tagi:

makaron