anula7001

anula7001

Starszy Kucharz
[Przepisów: 23]

Makaron z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne i szybkie w przygotowaniu danie.

Makaron z zielonym groszkiem

Składniki:

Makaron z zielonym groszkiem

 

  • 400 g makaronu świderki lub wstążki
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 pomidory
  • 1 pęczek szparagów
  • 150 g groszku
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Makaron z zielonym groszkiem
Makaron ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Szparagi obrać i pokroić na kawałki. Następnie gotować wraz z groszkiem przez 2 minuty. Odcedzić. Następnie na oliwie podsmażyć podgotowane szparagi i groszek. Smażyć ok 5 minut. Pod koniec smażenia wrzucić ćwiartki pomidorów. Wymieszać. Połączyć z makaronem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego.