marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Makaron zapiekany w sosie szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można przygotować sobie wcześniej i potem zapiekać

Makaron zapiekany w  sosie szpinakowym

Składniki:

Makaron zapiekany w sosie szpinakowym

 

  • 25 dag makaronu rurki
  • 25 dag mięsa z piersi indyka
  • 10 dag sera żółtego
  • 20 dag mrożonego szpinaku
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany w sosie szpinakowym
Ugotować makaron i odcedzić . Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju i smażyć na rumiano drobno pokrojone mięso z indyka ( posolone i posypane pieprzem ) .Kiedy mięso jest już usmażone dodać rozmrożony szpinak i smażyć dalej przez 10 minut .Wlać śmietankę .Wymieszać . Doprawić sos do smaku.
Wymieszać sos z makaronem i ułożyć w naczyniu do zapiekania .Posypać tartym serem .Zapiekać w piekarniku przez ok. 20 minut ( wkładać do nagrzanego piekarnika ) .