ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Propozycja obiadowa dla dbających o linię

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

  • pół opakowania makaronu razowego (kształt dowolny)
  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • pół opakowania serka brie lub camembert
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • oliwa z oliwek, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Podzielić zamrożony szpinak na małe kawałki (bądź kupić od razu rozkawałkowany), a następnie wrzucić całą zawartość opakowania na rozgrzaną oliwę na której już podsmaża się cebula. Gdy szpinak się poddusi, dodać wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron. Gdy szpinak już będzie gotowy dodać do niego pokrojony w małe kostki ser, wymieszać. Makaron nałożyć na talerze, na wierzch nakładając szpinak z serem.