Sposób przygotowania:
Świderki ze szpinakiem i kurczakiem
Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w niedużą kostkę. Następnie przekładamy do miseczki, dodajemy przyprawę do kurczaka, olej i wszystko mieszamy. Odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce.
Szpinak rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy szpinak. Smażymy tak długo aż z patelni odparuje cała woda. Doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Na końcu dodajemy śmietanę i chwilę razem smażymy.
Kawałki kurczaka smażymy na złoty kolor.
Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy i jeszcze ciepły przekładamy na patelnię do szpinaku. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy usmażonym kurczakiem.
Szpinak rozmrażamy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Następnie podsmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy cebula się zeszkli dodajemy szpinak. Smażymy tak długo aż z patelni odparuje cała woda. Doprawiamy do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Na końcu dodajemy śmietanę i chwilę razem smażymy.
Kawałki kurczaka smażymy na złoty kolor.
Makaron gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzamy i jeszcze ciepły przekładamy na patelnię do szpinaku. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na talerz i posypujemy usmażonym kurczakiem.