KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Makarone pomodore ala Kristofe.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Makarone pomodore ala Kristofe.

Makarone pomodore ala Kristofe.

Składniki:

Makarone pomodore ala Kristofe.

 

  • 100 gram dobrego włoskiego makaronu,
  • kilka małych dojrzałych pomidorków,
  • kilka listków bazylii,
  • dobra oliwa,
  • 1 szalotka,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1/4 puszki pomidorów bez skórek,
  • duża garść startego parmezanu,
  • sól, pieprz do smaku,

Sposób przygotowania:

Makarone pomodore ala Kristofe.
Gotujemy makaron w osolonej wodzie z łyżką oliwy, tak aby był al dente. Rozgrzewamy patelnie, skrapiamy oliwą, smażymy posiekaną cebulę, czosnek, pomidory, dodajemy bazylię, pozostałe pomidory z puszki, doprawiamy solą i pieprzem, gotujemy tak aby zredukować sos. Do gotowego sosu dodajemy 80 procent parmezanu, mieszamy, po kilku minutach dodajemy gotowy makaron. Całe danie wykładamy na talerz , posypujemy parmezanem i dekorujemy zieleniną. SMACZNEGO.

Tagi:

makaron beza bezy