Makaroniki z maku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

słodkie makaroniki makowe

Makaroniki z maku

Składniki:

Makaroniki z maku

 

  • Składniki:
  • 2/3 szklanki maku
  • 1 szklanka cukru
  • 4 białka
  • 1 łyżka mąki
  • esencja migdałowa

Sposób przygotowania:

Makaroniki z maku
Przygotowanie:
Opłukany,sparzony mak i cukier przepuścić 2 razy przez maszynkę i umieścić w rondelku.
Dodać białka,wymieszać,wstawić do naczynia z wrzącą wodą i lekko podgrzać.Następnie dodać mąkę,esencję migdałową,wymieszać i kłaść łyżeczką okrągłe makaroniki na posmarowaną tłuszczem blachę.Piec w gorącym piekarniku 200-220 s.c przez 10-15 minut.Zdjąć z blachy,póki gorące.

Tagi:

mak