Sposób przygotowania:
Makaroniki z maku
Przygotowanie:
Opłukany,sparzony mak i cukier przepuścić 2 razy przez maszynkę i umieścić w rondelku.
Dodać białka,wymieszać,wstawić do naczynia z wrzącą wodą i lekko podgrzać.Następnie dodać mąkę,esencję migdałową,wymieszać i kłaść łyżeczką okrągłe makaroniki na posmarowaną tłuszczem blachę.Piec w gorącym piekarniku 200-220 s.c przez 10-15 minut.Zdjąć z blachy,póki gorące.
Opłukany,sparzony mak i cukier przepuścić 2 razy przez maszynkę i umieścić w rondelku.
Dodać białka,wymieszać,wstawić do naczynia z wrzącą wodą i lekko podgrzać.Następnie dodać mąkę,esencję migdałową,wymieszać i kłaść łyżeczką okrągłe makaroniki na posmarowaną tłuszczem blachę.Piec w gorącym piekarniku 200-220 s.c przez 10-15 minut.Zdjąć z blachy,póki gorące.