Sposób przygotowania:
Makaronowa jajecznica z czerwoną fasolką
Makaron kokardki ugotować w lekko osolonej wodzie. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić na niej cebulę. Do podsmażonej cebuli dodać ugotowany wcześniej i odcedzony makaron oraz przeciśnięte przez wyciskacz ząbki czosnku. Cebulę z czosnkiem i makaronem umieszczone i podgrzewane na patelni obsypać sporą dawką słodkiej mielonej papryki i oregano, a także odrobiną kminku oraz szczyptą chili. Wszystko przez chwilę podsmażać mieszając od czasu do czasu, a następnie dodać odcedzoną z zalewy czerwoną fasolkę z puszki. Wymieszać dodaną fasolkę z makaronem i na patelnię wbić jajka. Wymieszać jajka z pozostałymi składnikami podgrzewanymi na patelni i smażyć całość do momentu, aż jajka się zetną. Na sam koniec posolić makaronową jajecznicę do smaku, zamieszać i zdjąć patelnię z palnika.