Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z patelni
Makaron gotujemy wg przepisu na op i osączamy.
Jajka wybijamy do dużej miski i lekko roztrzepujemy. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju albo maśle. Odstawiamy do przestygnięcia. Natkę płuczemy i drobno siekamy. Do miski z jajkami dodajemy makaron, pieczarki, ser i pietruszkę. Doprawiamy do smaku przyprawami i wszystko mieszamy.
Na małej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wykładamy część makaronowej masy(resztę smażymy jako drugą porcję). Dobrze podsmażyć i odwrócić jak placek na drugą stronę (ja miałam dużą patelnię więc tylko przemieszałam).
Na mniejszej patelni wychodzą dwa ładne placki, można je posypać serem i polać ulubionym sosem.
Jajka wybijamy do dużej miski i lekko roztrzepujemy. Pieczarki kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju albo maśle. Odstawiamy do przestygnięcia. Natkę płuczemy i drobno siekamy. Do miski z jajkami dodajemy makaron, pieczarki, ser i pietruszkę. Doprawiamy do smaku przyprawami i wszystko mieszamy.
Na małej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wykładamy część makaronowej masy(resztę smażymy jako drugą porcję). Dobrze podsmażyć i odwrócić jak placek na drugą stronę (ja miałam dużą patelnię więc tylko przemieszałam).
Na mniejszej patelni wychodzą dwa ładne placki, można je posypać serem i polać ulubionym sosem.