Sposób przygotowania:
Pomidorowa jajecznicaPrzygotowanie pomidora
Pomidora myjemy, parzymy, ściągamy skórkę. Miąższ kroimy w kostkę.
Przygotowanie cebuli
Cebulę kroimy w kostkę
Przygotowanie jajek
Jajka myjemy. Możemy wybić je wcześniej do miseczki, aby sprawniej wrzucić je na patelnię w trakcie smażenia jajecznicy.
Smażenie - cz.1
Na patelni rozgrzewamy masło. Wrzucamy cebulę i smażymy, aż się zeszkli.
Smażenie -cz.2
Na patelnię wrzucamy pomidory i smażymy, aż puszczony przez nie sok odparuje.
ETAP 6:
Następnie na patelnię wrzucamy jajka i smażymy, aż się zetną w naszym ulubionym stopniu. Gdy jajka zaczną tężeć, dodajemy odrobinę mleka, a także sól i pieprz.