Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z podgrzybkami
Jakość moich zdjęć mówi o tym, że najwyższy czas na zmianę aparatu.. Mam nadzieję, że te jakże nieostre zdjęcia choć trochę zobrazują mój przepis, ponieważ danie to jest na prawdę smaczne.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, kiedy się lekko zarumieni dodajemy oczyszczone kapelusze podgrzybków, które kroimy na pół lub na krzyż (w zależności jak są wielkie) - lekko doprawiamy do smaku i całość dusimy do 10 minut. Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie,następnie odcedzony i ciepły przekładamy do naczynia żaroodpornego, na to układamy usmażone podgrzybki i całość posypujemy startym serem żółtym (ilość wedle uznania). Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy ok 15-20 minut w temp 180*. Danie podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, kiedy się lekko zarumieni dodajemy oczyszczone kapelusze podgrzybków, które kroimy na pół lub na krzyż (w zależności jak są wielkie) - lekko doprawiamy do smaku i całość dusimy do 10 minut. Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie,następnie odcedzony i ciepły przekładamy do naczynia żaroodpornego, na to układamy usmażone podgrzybki i całość posypujemy startym serem żółtym (ilość wedle uznania). Całość posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i zapiekamy ok 15-20 minut w temp 180*. Danie podajemy na ciepło zaraz po przygotowaniu.