iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Makaronowe ruruki w sosie warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dobre danie obiadowe dla całej rodziny

Makaronowe ruruki w sosie warzywnym

Składniki:

Makaronowe ruruki w sosie warzywnym

 

  • 2 szt udko,
  • 2 szt kostka bulionowa wieprzowa,
  • 2 szt marchewka,
  • 1/4 szt seler,
  • 1 szt pietruszka,
  • śmietana 12%,
  • sól do smaku,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 opakowanie makaron rurki

 

Sposób przygotowania:

Makaronowe ruruki w sosie warzywnym
Mięso myjemy .Udka gotujemy w osolonej wodzie do miękkości . Wyciągamy obieramy mięso tniemy na kawałki . Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy starte na tarce warzywa podsmażamy Dodajemy kawałki mięsa i zalewamy wodą z 2 kostkami bulionowymi wieprzowymi rozrobionymi w 2 szklankach wody .Dusimy pod przykryciem aż warzywa zmiękną doprawiamy solą mozna sosjerem ,zaciągamy śmietanką . Makaron gotujemy w osolonej wodzie . Odcedzamy,przelewamy zimną wodą i polewamy sosem .

Tagi:

makaron