Sposób przygotowania:
Makaronowo-serowy suflet z fasolką szparagową
Makaron ugotować do miękkości. Przelać zimną wodą. Zostawić do odcieknięcia ( można też osuszyć na papierowym ręczniku). Jajka rozbić do miseczki, dodać jogurt,sól i startą gałkę muszkatołową. Rozmieszać wszystko trzepaczką do jajek. Makaron przełożyć do miski, dodać mrożoną fasolkę ( nie rozmrażamy jej!), doprawiamy mielonymi płatkami chili. Wymieszać. Fetę zetrzeć na tarce o małych oczkach. Mozzarelle porwać na mniejsze kawałki. Oba sery dodać do miski z makaronem. Wymieszać. Naczynie do wysmarować oliwą. Wysypać makaron z fasolką. Zalać mieszanką jajek i jogurtu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec około 20 minut, do delikatnego zrumienienia wierzchu. Smacznego!