lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Makarorn w sosie Tajskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wyszło smaczne bardzo polecam :)

Makarorn w sosie Tajskim Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makarorn w sosie Tajskim

 

  • Blue Dragon Gniazda Makaronowe Pełnoziarniste 2 sztuki Zakupiłam go tu

 

 

  • 4 parówki z fileta cienkie

 

  • Sweet Sour czyli sos słodko-kwaśny na patelnie lub woka 1 saszetka jest w niej 120 gram

Sposób przygotowania:

Makarorn w sosie Tajskim
Najpierw ugotowałam gniazda makaronowe , gotowałam je trzy minuty od zagotowania wody . Odcedziłam i odłożyłam . Paprykę żółtą pokroiłam w paseczki potem na połowę jeszcze. Paprykę smażyłam i dusiłam pod pokrywka jakieś 20 minut. Filety z kurczaka cienkie parówki pokroiłam w plasterki grubsze i wrzuciłam do papryki ,podsmażyłam razem. Na koniec dodałam makaron ,chwile razem smażyłam i dodałam sos , wyłączyłam po 30 sekundach. Gotowe, pyszne wyszło sos był genialny pasował idealnie do tego dania .
Makarorn w sosie Tajskim
Smażyłam paprykę z parówkami z fileta pokroiłam na grubsze kawałki
Makarorn w sosie Tajskim
Dodałam makaron i chwile jeszcze smazyłam na koniec dodałam sos

Tagi:

sosy