Sposób przygotowania:
Makowiec babci
Sposób przyrządzenia
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem. Dosyp mąkę i wymieszaj. Delikatnie połącz z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut. Przełóż na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, usuń pergamin i zwiń ciasto. Wystudź., wymieszaj masę makowa z rodzynkami i olejkiem migdałowym. Biszkopt rozwiń i posmaruj masę makową. Ponownie zwiń. Udekoruj lukrem lub cukrem pudrem i posyp makiem.
Żółtka utrzyj na puszystą masę z cukrem. Dosyp mąkę i wymieszaj. Delikatnie połącz z ubitą na sztywno pianą z białek. Ciasto rozsmaruj na blasze przykrytej pergaminem. Piecz 10 minut. Przełóż na ściereczkę posypaną cukrem pudrem, usuń pergamin i zwiń ciasto. Wystudź., wymieszaj masę makowa z rodzynkami i olejkiem migdałowym. Biszkopt rozwiń i posmaruj masę makową. Ponownie zwiń. Udekoruj lukrem lub cukrem pudrem i posyp makiem.
