Sposób przygotowania:
Makowiec z gruszkami
Gruszki obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Wrzucić do miski.Dodać cukier oraz cukier waniliowy.Wymieszać łyżką.Nie potrzeba wyjmować miksera.
Następnie do miski dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszać do połączenia składników.
Na końcu do ciasta dodać olej i jajka. Wymieszać dokładnie.Ciasto wyjdzie gęste ale takie ma być.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Następnie do miski dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz mak. Wszystko wymieszać do połączenia składników.
Na końcu do ciasta dodać olej i jajka. Wymieszać dokładnie.Ciasto wyjdzie gęste ale takie ma być.
Ciasto przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni.